E-mail: autoshina5@gmail.com       Telefon: 060 655 330

Menu

0

0 MDL

Sezonul de vara se termină și iarna nu este chiar așa de departe și poate sunteți înteresați de un top 5 anvelope de iarna de SUV – 2019. și, conform înțelepciunii populare, mai bine să prevezi și să anticipezi achiziția de anvelope iarna pentru SUV ul tau, înainte ca sezonul de iarna să se înstaleze.

Astfel, veți evita să vă înghesuiți în ultimul moment pentru a caută anvelopele de iarna potrivite și apoi să stați la cozi înterminabile la service uri pentru a le monta. Și nu trebuie uitat ca perfomante bune și siguranța la rulare chiar și pentru SUV-uri care sunt adesea 4×4, au nevoie de anvelope adaptate sezonului, respectiv anvelope de vara în sezonul cald si anvelope de iarna în sezonul temperaturilor scazute și negative. Centrul de gravitate al SUV urilor, fiind mai înalt decat cel al berlinelor, cu atat mai mult au nevoie de o buna stabilitate și aderența pentru a rula pe zapadă. Acest lucru a fost anticipat și de producatorii de anvelope care fabrica anvelope de iarna special concepute pentru SUV uri. În cele mai multe cazuri este vorba de o varianta adaptata a cauciucurilor de iarna destinate berlinelor.

Ce anvelopa de iarna trebuie aleasă pentru SUV ?

Pentru a va facilita alegerea de anvelope de iarna, va prezentăm mai jos un top 5 anvelope de iarna pentru SUV. Alegerea a fost facuta pe baza aprecierii clienților la cele mai bune 5 modele de anvelope de iarna. Aceasta alegere a fost ulterior validată și de specialiștii noștri. Ca și dimensiune de test, a fost aleasă 235/60R18, care este una din cele mai populare dimensiuni de anvelope la SUV uri. Aceasta dimensiune de 235 60 R18 echipează SUV uri precum Audi Q5, BMW X5, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe, Kia Sorento și înca multe altele. Nu vă îngrijorați totuși daca aveți o alta dimensiune pe SUV ul dvs. Anvelopele prezentate mai jos sunt fabricate și în alte dimensiuni de la R16 la R20. În acest fel vi le puteți procura în caz ca aveți un alt SUV precum Dacia Duster, Peugeot 3008, Nissan Qashqai, etc.

1 – MICHELIN LATITUDE ALPIN: cea mai buna longevitate

michelin latitude alpin 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Cauciucul MICHELIN Latitude Alpin 2 este ANVELOPA celor ce parcurg anual un mare numar de km și este recunoscuta pentru logevitatea sa kilometrica. În același timp este o anvelopa de iarna cu care rulați în siguranța, datorita compozitiei inovative de cauciuc, silica și ulei de floarea soarelui. Acest amestec special garantează astfel o aderența bună pe drumurile de iarna.

CAROSABIL USCAT 4.3 / 5
CAROSABIL UMED 4.3 / 5
UZURA 4.2 / 5
CALITATE / PRET 4.1 / 5
NOTA CLIENTILOR 4.4

2 – NOKIAN WR SUV 3 : KNOW-HOW ul de iarna

NOKIAN WR SUV 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiind considerat un adevarat concurent pentru anvelopele Michelin, brandul Nokian iși menție bine cunoscută reputatie de specialist în anvelopele de iarna. Astfel, performantele cauciucurilor de iarna Nokian pe drumuri înghetate sau inzapezite sunt excelente; de asemenea tinuta de drum pe carosabil uscat nu a fost uitata de producator și este una foarte corectă. Profilul asimetric al benzii de rulare garantează o buna evacuarea a apei și reduce riscul acvaplanarii.

CAROSABIL USCAT 4.3 / 5
CAROSABIL UMED 4.3 / 5
UZURA 4.1 / 5
CALITATE / PRET 4.3 / 5
NOTA CLIENTILOR 4.4

3 – HANKOOK WINTER I-CEPT EVO2 SUV W320: cel mai bun raport calitate/preț

HANKOOK-WINTER-I-CEPT-EVO2-SUV-W320A

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest model de anvelopa de iarna este un pneu asimetric foarte bine adaptat mașinilor puternice. Banda de rulare compusa din numeroase lamele fine precum și canalurile principale garantează o aderența buna a anvelopei în condiții dificile de rulare, pe carosabile ude, înghetate sau înzapezite.

CAROSABIL USCAT 4.3 / 5
CAROSABIL UMED 4.4 / 5
UZURA 3.8 / 5
CALITATE / PRET 4.4 / 5
NOTA CLIENTILOR 4.4

4 – CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P SUV : cea mai buna performanta

CONTINENTAL-WINTERCONTACT-TS-850-P-SUV

 

 

 

 

 

 

 

 

Designul acestui model de anvelopa asimetrica și profilată fabricată de Continental, înspira performantele înalte pe care le dovedește la utilizare. Astfel, înginerii de la Continental au folosit tehnologii noi care maresc tractiunea și motricitatea anvelopei pe zapadă și în același timp au obținut distante de franare mai scurte. Conducerea unei mașini echipate cu aceste anvelope este una precisa, chiar daca condițiile de drum sunt dificile. De asemenea, tinuta de drum pe carosabilul uscat este una foarte buna, prezentand o banda de rulare mai rezistența fața de modelele precedente.

CAROSABIL USCAT 4.4 / 5
CAROSABIL UMED 4.5 / 5
UZURA 4.4 / 5
CALITATE / PRET 4.6 / 5
NOTA CLIENTILOR 4.6

5 – FALKEN EUROWINTER HS01 SUV : cel mai bun pret

FALKEN-EUROWINTER-HS01-SUV

 

 

 

 

 

 

 

 

Închidem acest top 5 anvelope de iarna de SUV cu un model de cauciuc de iarna de la Falken. Regasim aici o anvelopa cu un profil simetric, pentru o evacuare buna a apei de pe un eventual carosabil ud.  Tehnologia a lamelelor de pe banda de rulare, confera anvelopei o aderența buna pe zapada. În concluzie, aceste model poate fi adaptat celor ce doresc o anvelopa de iarna puțin mai ieftina dar care ramane, totuși, un bun cauciuc de iarna pentru SUV-ul lor.

CAROSABIL USCAT 4.4 / 5
CAROSABIL UMED 4.3 / 5
UZURA 4.1 / 5
CALITATE / PRET 4.5 / 5
NOTA CLIENTILOR 4.4

Nu ezitati sa ne transmiteti împresiile dumneavoastră despre acest top 5 anvelope de iarna de SUV, în scopul de a-l ameliora și actualiza în viitor.

Toata gama de anvelope de SUV o puteți consulta AICI