E-mail: autoshina5@gmail.com       Telefon: 060 655 330

Menu

0

0 MDL

Anvelope de iarna Nokian – produse premium, înovatoare, concepute pentru a asigura performante exemplare în condiții extreme de iarna, specifice climei nordice.

Nokian Tyres este înventatorul anvelopei de iarna și concepe, testează și brevetează anvelope inovatoare de 80 de ani.

Specialist si lider mondial de anvelope de iarna, Nokian Tyres propune anvelope inovatoare pentru autoturismele, camioanele și mașinile grele care sunt comercializate în special în regiunile cu zapadă, împadurite și cu anotimpuri schimbatoare.

Compania finlandeza este singurul producator de anvelope care se concentrează în special pe produse adaptate la conditiile cele mai dificile și la cerintele clientilor sai. Peste jumatate din resursele companiei Nokian pentru dezvoltarea produselor sunt alocate testarii produselor.

Cel mai mare specialist în anvelope de iarna pe plan mondial

Nokian Tyres au produs prima anvelopa de iarna din lume pentru gheața în 1934. Doi ani mai tarziu, s-a nascut Nokian Hakkapeliitta în iarna nordica; în prezent, aceasta este una dintre cele mai cunoscute marci de anvelope de iarna din lume. Din 1936, acest pionier al industriei anvelopelor a întrodus un total de 44 produse Hakkapeliitta ca anvelope de iarna cu și fară tinte pentru autoturisme și utilaje grele. Numeroasele înovații, peste o suta de patente de anvelope de iarna și clasarile pe poziții de varf la testele revistelor le-au facut sa fie legendare an dupa an. De-a lungul zecilor de ani, principiul de baza al dezvoltarii anvelopelor a ramas exact acelasi: scopul companiei Nokian este sa produca anvelope pentru șoferii din Nord care apreciaza siguranța și care necesita o performanța pe care te poți baza în orice condiții.

Centrul de Testare Nokian din Ivalo (Finlanda)

Compania are propriul centru de testare care acopera peste 700 de hectare în Ivalo, Laponia finlandeză, la nord de Cercul Arctic. Natura aspra si variata a Finlandei ofera un mediu propice pentru dezvoltarea anvelopelor. În acest centru, echipele de cercetare și dezvoltare si de testare, precum si piloții de încercare, efectueaza teste reale pe anvelope de iarna Nokian. Centrul de testare Ivalo simuleaza condițiile extreme de conducere pe timp de iarna din noiembrie pana în mai, atat în timpul zilei, cat si al nopții.

Centrul de testare de la Ivalo este locul în care sunt dezvoltate anvelopele care caștiga testele de specialitate și pe ale caror calitați se pot baza soferii din intreaga lume. Compania Nokian a inaugurat acest centru de testare Ivalo la mijlocul anilor 80 și este în prezent cel mai mare și mai complex centru de testare al anvelopelor de iarna din lume. În acest centru, specialistii Nokian utilizează peste 30 de piste diferite, pentru a simula sofatul în condiții extreme, pe durata tuturor anotimpurilor si în toate condițiile posibile. In Ivalo sunt peste 200 de zile pe an cu temperaturi extrem de scazute. Din noiembrie si pana in mai, producatorul de anvelope Nokian testeaza in acest centru peste 20.0000 de anvelope si parcuge pe pistele din Ivalo peste 40.000 de km, atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte.

Testarea neobosita, extrema, precum si depasirea limitelor sunt de asemenea o parte a procesului de dezvoltare pentru cele mai bune anvelope de iarna din lume. In martie 2013, Nokian a obținut fantasticul record mondial, atingand cea mai mare viteza conducand un vehicul pe gheata 335,713 km/h, in golful Bothania.

Tehnologie de ultima generatie

Siguranta anvelopelor – Calitatea anvelopelor Nokian este rezultatul unei munci asidue si a intelegerii pe deplin a conditiilor Nordice, completata de permanenta inovare menita sa imbunatatească permanent siguranta, durabilitatea si comportamentul responsabil fata de mediul inconjurator.

Canale lustruite pe banda de rulare – Eleganta in serviciul functionalitatii: Lapovita si apa sunt evacuate usor si eficient de aceste anvelope Nokian, prin canalele lustruite, pozitionate central si lateral pe banda de rulare.

Zona de informare – In câmpul de informatii sunt inscrise date privind presiunea corecta de umflare si pozitia anvelopelor Nokian pe vehicul.

Indicator de uzura de pe banda de rulare (Drive Safey Indicator) – Sirul de cifre de pe banda de rulare a acestor anvelope Nokian ne informeaza corect despre numarul de milimetri privind adancimea restanta a profilului benzii de rulare, facilitand astfel verificarea gradului de uzura al anvelopelor voastre.

Lamele 3D cu autoblocare  – Stabilitate mai mare la rulare, rezistenta mai mare. Lamelele 3D cu autoblocare activa stopeaza miscarea blocurilor profilului benzii de rulare care sunt in acel moment in contact cu carosabilul si prin urmare aceste anvelope Nokian vor reactiona cu maxima precizie la orice manevre ale conducatorului auto in curbe sau in cazul unor manevre bruste.

Uleiuri rafinate – Nokian Tyres este o companie pionier in domeniul sau de activitate, fiind primul producator de anvelope care a inceput sa utilizeze in procesul de productie in mod exclusiv uleiuri rafinate, cu un continut redus de hidrocarburi.

Designul Silent Groove – Cavitatile sferice din peretii canalelor longitudinale similare desenului profilat de pe o minge de golf, racesc aceste anvelope si reduc rezistenta aerului. Datorita acestui desen special dezvoltat, anvelopele Nokian sunt foarte silentioase, iar circulatia cu autoturismul este extreme de plăcuta.

Rezistenta la rulare scazuta – Rezistenta la rulare scazuta are ca efect direct scaderea efectivă a consumului de combustibil si a emisiilor de CO2 (bioxid de carbon). Intre diferite modele de anvelope pot aparea diferente de 40% cu privire la rezistenta la rulare, ceea ce se traduce printr-o economie de combustibil de 6%, economie care se resimte in mod direct in bugetul conducatorului auto.

Tehnologia Nanobase – Un strat special cu structura Nanobase este folosit ca suport in compozitia profilelor cu structura multistrat. Aceasta structura cu dimensiuni reduse ale moleculelor disponibilaă prin nanotehnologie imbunatateste abilitatile de virare ale anvelopelor si asigura un control exemplar atunci cand directia de mers sufera schimbari spontane.

Aruncătoarele de zapada, apa și zloata – Marginea frontala inclinata a blocurilor de pe banda de rulare a acestor anvelope Nokian optimizeaza aderenta pe carosabilul acoperit cu precipitații sau gheata. Canelurile anvelopei sunt eliberate datorita acestor elemente care aruncă apa, zloata și noroiul

REALIZARI IMPORTANTE DE LA NOKIAN

1932 – La Nokia începe productia anvelopelor pentru turisme.

1934 – Prima anvelopa de iarna din lume: “Kelirengas”.

1936 – Se se naște legendarul model Hakkapeliitta.

1961 – Proiectarea primului model de anvelope de iarna cu tinte: Kometa-Hakkapeliitta.

1977 – Hakkapeliitta NR 08 – anvelopa cu centură metalica pentru ranforsare.

1986 – Centru de testare dedicat la Ivalo, in Lapland, la Nord de Cerul Polar.

1996 – Pionieri în testarea pe zloata.

1999 – Patentarea sistemului “Driving Safety Indicator”.

2002 – Nokian WR, prima anvelopa de iarna din lume cu un indice de viteză W (270 km/h) 2006 Cel mai mare pneu de iarna din lume pentru turisme, Nokian Hakkapeliitta Sport Utility 5, cu un diametru de pana la 22 de inch.

2008 – Puternica Hakkapeliitta R, o anvelopa fara tinte.

2009 – Multiplul castigator, Nokian Hakkapeliitta 7, un pneu cu tinte. Recordurile mondiale ii aparțin in totalitate: peste 30 de victorii în testele revistelor de specialitate între 2010 si 2012.

2011 – Noua generatie de pneuri a gamei WR, Nokian WR A3 si Nokian WR D3. Record mondial de viteză pe gheața: 331.61 km/h pentru Nokian Hakkapeliitta 7.

2012 – Recordul mondial de viteza pe gheaîa cu un vehicul electric, 252.09 km/h (156.62 mph). Nokian Hakkapeliitta 7 și E-RA.

2013 – Noua generație de anvelope Hakkapeliitta. Noul pneu cu ținte Hakkapeliitta 8 si noua anvelopa fara tinte, Hakkapelitita R2. Cei mai rapizi. Noul record mondial de viteza pe gheata: 335.71 km/h (208.60 mph) cu Nokian Hakkapeliitta 8.

2014 – Primele anvelope de iarna cu ținte retractabile. Anvelopa concept Nokian Hakkapeliitta. Noua Nokian Hakkapeliitta R2 pentru mașini electrice. Prima anvelopa de iarna din lume cu clasa energetica A

2015 – Familia reinnoita a anvelopelor de iarna Nokian WR

Sursa: www.anvelodrom.ro