E-mail: autoshina5@gmail.com       Telefon: 060 655 330

Menu

0

0 MDL

Continental este unul din cei mai mari producători de anvelope din lume, fiind alegerea principală a multor șoferi dar și producători de autoturisme. Din acest motiv, una din trei mașini din Europa este livrată echipată cu anvelope Continental. Având un grad mare de popularitate și o serie de calități care le deosebesc de restul anvelopelor. Vom trece în revistă o serie de aspecte interesante, atât din istoria companiei Continental cât și despre proprietățile anvelopelor produse de acest brand de renume internațional.

Știai despre anvelope Continental că…

 • Fiecare set de anvelope Continental trece prin 100 de teste diferite înainte să fie scos la vânzare? Aceste teste includ: frânarea pe carosabil ud sau uscat la viteză mare, manevrabilitate, confort, nivel de zgomot, randament kilometric dar și altele.
 • Având în vedere că aceste anvelope Continental trec prin 100 de teste înainte de vânzare, în cadrul companiei se efectuează 67.000 de teste anual, ceea ce însumează 160 de milioane de kilometri pentru testele de durabilitate și viteză mare.
 • Anvelopele Continental sunt prima alegere a producătorilor de autoturisme din Europa.
 • Anvelopele Continental au câștigat numeroase premii de-a lungul timpului: din 2007, s-au efectuat 575 de teste pe acestea și de 454 de ori au primit cea mai mare recomandare.
 • Compania Continental a fost înființată în anul 1871 în Germania și în prezent peste 200.000 de angajați își desfășoară activitatea în punctele de lucru Continental în 53 de țări din întreaga lume. Jumătate dintre aceștia au fost angajați în ultimii 10 ani.
 • Continental are angajați peste 1000 de oameni de știință și cercetători, în Europa și SUA, care caută mereu noi metode de a face șofatul mai sigur, la cele mai înalte standarde germane.

 • În cadrul companiei Continental a fost inventat primul profil de cauciuc din lume.
 • Compania a dezvoltat o tehnologie inovativă pentru penele de cauciuc, intitulată SSR, destinată anvelopelor cu secțiune transversală mică, ce păstrează compatibilitatea anvelopelor cu jantele standard. În felul acesta, roata care a suferit o pană va putea să mai meargă 80 km cu o viteză de maximum 80 km/h și nu mai este necesară o roată de rezervă.
 • În cadrul celui mai mare centru de testare Continental, numit Contidrom, testările anvelopelor se pot efectua și automatizat: o mașină fără șofer accelerează până la viteza de 120 km/h și apoi frânează pe suprafețe interschimbabile, propulsate hidraulic cu diferite condiții de drum. Este cea mai precisă metodă de testare automată din lume, cu un grad de reproducere de 70%.

  • Continental a dezvoltat tehnologia ContiSilent™ pentru reducerea emisiilor de zgomot pe orice suprafață carosabilă, în orice condiții de zgomot, disponibilă la gama de anvelope de vară și poate reduce zgomotul interior cu până la 9 dB.
  • În momentul de față, fiecare tip de anvelope Continental este câștigătoarea și deținătoarea a cel puțin un premiu în urma testelor unei entități externe.

Având toate aceste informații despre anvelope Continental în minte, sperăm că te-am convins că se merită să investești mai mult în calitate decât în cantitate, când vine vorba de mașina ta. Pentru a avea parte de toate beneficiile de mai sus, alege cu încredere această marcă de top de anvelope la nivel global.